SAFE SHORTS produkterna

SAFE SHORTS har en rad olika produkter och sortimentet växer hela tiden. För att ge plagen sin slit- och skärsäkra funktion används material som är testade för detta. Tygerna och snörningen är testade enligt standarden EN388 som är den erkända Eruopeska standarden för skärbeständighet.  

SAFE SHORTS underpants

Detta är en underbyxa som även går att använda som träningsbyxa. Byxan är framtagen i ett elastiskt polyamid/nylon (80%) och Spandex (20%). Grenen är förstärkt med en kevlar (används bland annat i skottsäkra västar). Runt midjan och grenen går en snörning som säkrar att byxan inte kan dras av eller att händer kan komma in under byxa. Snörningen fästs smidigt i en låsmekansim som även kan förses med ett larm. Trotts denna förstärkning är byxan imponerande mjuk och följsam. 


Byxan kan tvättas i 30 grader. Viktigt är att inte använda sköljmedel vid tvätten. Då sköljmedlet gör snörningen mjuk och hal. Vilket kan riskera att den glider igenom låsningen. 


SAFE SHORTS Running thights
Löpbyxa med larm. Byxan är framtagen i ett elastiskt polyamid/nylon (80%) och Spandex (20%) material. Grenen är förstärkt med en kevlar (kevlar används bland annat i skottsäkrsavästar). Runt midjan och grenen går en snörning som säkrar att byxan inte kan dras av eller att händer kan komma in under byxan. Snörningen fästs smidigt i en låsningng som även kan förses med ett larm. Trotts denna förstärkning är byxan imponerande mjuk och följsam.

Byxan är försedd med en ficka i svanken. Fickans storlek är anpassad för att kunna rymma en smartphone.

Byxan kan tvättas i 30 grader. Viktigt är att inte använda sköljmedel vid tvätten. Sköljmedlet gör snörningen mjuk och hal. Vilklet kan riskera att den glider igenom låsningen.

SAFE SHORTS ALARM

Till byxorna följer med ett larm som kan placeras i en dold ficka på framsidan. Larmet säkrar snörningen och kan utlösas manuellt eller om någon försöker dra av byxorna. Detta larm går även att använda separat som ett person larm. Fäst den i din väska och trä bandet över tummen. Då kan du lätt starta larmet om någon överfaller eller hotar dig. Larmet kan even fästast på en rullator och snöningen kan träs över användarens tumme. Skulle personen trilla utlöses larmet och kommer att fungerar som ett personlarm.

Larmet har en ljudstyrka på hela 140db

Larmet säljs även sepparat.