SAFE SHORTS hur startade det

SAFE SHORTS är en tysk produkt som är framtagen för att ge kvinnor frihet. I dag finns många kvinnor som aldrig ger sig ut på en löprunda eller går på en festival pågrund av rädsla. Rädsla för att bli utsatta för ett övergrepp. 
Sandra Seilz heter kvinnan bakom SAFE SHORTS. Som i de flesta fallen uppkommer bra ideer när produkten behövs som mest. Sandra har sprungit många maratonlopp och älskar sin löpning. På en av sina löprundr blev hon nerdragen av tre berusade män. Det som räddade henne den gången var en förbipaserande motioner. Sandra bestämde sig för att detta inte skulle få ta hennes löpning ifrån henne. Hon började leta efter ett plagg eller annat skydd som skylle kunna ge henne tryggheten tillbaka. Efter att inte hittat något bestämde hon sig för att utvekla ett eget skydd. I detta växte SAFE SHORTS fram. I dag brinner Sandra inte bara för sin löpning utan också för att hjälpa andra kvinnor att få tillbaka sin frihet, just som hon själv har fått. Och visst hjälper hon. Läs artikeln som BBC skriver om personlig skyddsutrustning för kvinnor >>> HÄR <<<

SAFE SHORTS Sweden

Jakten på en produkt av detta slag startade redan 2013. De produkter som då hittades höll ingen bra standard och företagen bakom gav inget bra intryck. I början av 2016 hittades SAFE SHORTS och SAFE SHORTS Sweden tog form. 
SAFE SHORTS Sweden är en del i företaget Security Compass som drivs av Niklas Sundin. Niklas har lång erfarenhet från både militära- och från Säkerhetsbranchen. Person och resesäkerhet intresserar Niklas stort och han har en rad utbildningar i området och har jobbat med dessa frågor för några av landets större företags kedjor. Niklas har även en lång träningserfarenhet från olika stritstekniker så som Jeet Kune Do och Krav Maga. Två system som främst handlar om självförsvar i vardagen. Niklas har även tränat och tävlat inom olika äventyrssporter med stor vikt vid löpning och cykling. Detta gör att SAFE SHORTS Sweden har stor kunskap och erfarenhet av både hur du skyddar dig själv och hur bra träningskläder bör vara utformade. All denna kunskap är nu samlad i SAFE SHORTS Sweden för att ge dig en trygghet i vardagen.